Skalles Väg 12, 605 97 Norrköping

 011-17 41 11

POOLSKYDD 2020

Alla våra poolskydd tillverkas av oss i Norrköping. De ingående komponenterna kommer uteslutande från Europa.

Då det är främst säkerhet det handlar om för både människor och djur så uppfyller våra poolskydd självklart alla föreskrifter från Boverket och mer därtill.

 

Även hemleverans och inbärning ingår i Norrköping med en radie på 5 mil.

Leverans innan Midsommar.

9 av 10 poolskydd vi tillverkar är så kallade aluminiumförstärkta poolskydd. Dessa poolskydd har insvetsade fickor på ovansidan där det ligger aluminiumrör som ”bär upp” poolskyddet.


Anledningen till att dessa fickor är på ovansidan är att detta gör att det blir tätt mot pooldäcket runt om så det inte blåser in smuts, kommer in
leksaker eller små djur.


Rörens främsta syfte är att förenkla hanteringen av skyddet så att det alltid ligger rätt över poolen samt blir enkelt att rulla av och på.


Centrerat mellan dessa rör är det stansade hål som dränerar bort regnvatten ner i poolen. När man tar av poolskyddet lossar man medföljande lastspännare

på ena kortsidan och använder sedan en vev för att veva av poolskyddet. Man går alltså intill poolen och vevar av skyddet, se film på hemsidan nedan.

 

När man sedan skall lägga på skyddet igen drar man i ett dragband för att rulla på skyddet. Det krävs endast en person för att rulla av och på skyddet och personer från 10 år och uppåt klarar av det.

 

Dock är det väldigt svårt för barn att lossa lastspännarna då det kräver en ”flerstegsrörelse”.

 

Dessa poolskydd görs alltid rektangulära för att vev funktionen skall fungera.

Dock går det bra att göra vissa avsteg för exempelvis trappor och stegar.

Till runda, åttkantiga eller olikformade pooler gör man ändå rektangulära skydd och det viktiga är att skyddet blir cirka 20 cm bredare än poolen på det bredaste stället.