Skalles Väg 12, 605 97 Norrköping

 011-17 41 11

POOLSKYDD

Vanliga frågor om poolskydd

Är skyddet säkert för barn?
-Vi följer boverkets direktiv om poolskydd och mer därtill. Våra poolskydd tål en enorm belastning från människor och djur och om ni spänner poolskyddet så är det ingen fara att barnen vistas i närheten av poolen ( Även om poolskyddet håller så skall man ALDRIG gå på det, vad händer om barnen sedan vill gå på ett poolskydd som kanske inte klarar det……………)

 

Blir det mycket vatten på skyddet när det regnar?
-Mellan rören på våra skydd sitter det stansade hål som dränerar regnvattnet ner i poolen. Vi försöker att få dessa så centrerade som möjligt men i ändarna kan det ibland bli små pölar som automatiskt kommer att försvinna när ni vevar av skyddet.

 

Hur håller jag skyddet rent?
-Dessa skydd görs av högkvalitets presenning från Europa, de har en hög slitstyrka, är behandlade med UV lack samt resistenta mot smuts. Dock kan de självklart bli smutsiga och ljummet vatten och en svabb är det bästa sättet att rengöra dem.

 

Kan jag ha skyddet på vintern?
-Dessa skydd är inte gjorda för vinterbruk då det är dräneringshål så kommer poolen att fyllas på under vintern vilket inte är bra. Dessutom är det inte gjort för att bära snövikten. Resultatet kan bli att aluminiumrören böjer sig och måste bytas ut.

 

Hur förvarar jag skyddet på vintern?
Har man exempelvis plåtar så kan skyddet ligga kvar under plåtarna på vintern, dock skall plåtarna inte ligga mot skyddet då det kan bli skav märken. Lägg träreglar på långsidorna så att plåtarna går fritt från poolskyddet så är det ingen fara.Det går även bra att rulla ihop och förvara i garage eller bara liggande ute. Ju torrare skyddet är när man rullar ihop det efter säsongen desto finare skick och mindre rengöring behövs på våren. Ett blött skydd som är ihoprullat kan få lite påväxt.


Hur länge håller skyddet?
Skyddets funktion håller 6-10 år minst, dock kan det efter några år bli missfärgat på undersidan. Det blir en blekning av kloret och ännu mer av saltvatten pool dock dröjer det väldigt många år innan en sådan blekning kan visa sig på ovansidan. Blir det efter några år väldigt smutsigt av exempelvis fruktträd, olyckor mm så går det självklart att endast beställa en utbytes duk. Ange det ordernummer som står på poolskyddet så har vi alla mått vi behöver och för mindre än halva priset får ni en helt ny duk i en ny färg om ni så önskar.

 

Fler frågor? Maila oss på poolskydd@k3ab.se